Nieuws uit regio's:

Eindhoven
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug vrijdag, 4 dec 2009 - 7:30

Hermes: wijzigingen in dienstregeling

EINDHOVEN – Busonderneming Hermes voert op 13 december a.s. een aantal wijzigingen in de dienstregeling door. Op verschillende lijnen worden namelijk de rijtijden iets gewijzigd. Hermes komt hiermee verder tegemoet aan de wensen van de reiziger en speelt in op de gewijzigde omstandigheden op de weg.

Eindhoven-bus-wcwoensel
Hermes: wijzigingen in dienstregeling

Soms wijzigt het aantal ritten. Er komen dan meer ritten op de drukkere uren en minder ritten op de rustigere uren. Zo is op maandag t/m zaterdag het aantal ritten op de lijnen 1 en 11 beter afgestemd op het aantal reizigers. Naast de aangepaste tijden in de zomerperiode, rijden er ook minder bussen tijdens de overige schoolvakanties. Op Kerstavond rijden de bussen voortaan gewoon volgens dienstregeling, alleen op oudejaarsavond stoppen de bussen eerder met rijden.

Lijnwijzigingen
De belangrijkste wijzgingen: lijn 18 van Veldhoven naar Eindhoven rijdt voortaan door Waterrijk, lijn 26 van Meijel naar Helmond vangt de weggevallen lijn 75 op en rijdt van Helmond via Deurne naar Meijel en lijn 20, 22 & 151 zijn samengevoegd tot de nieuwe lijn 20 die via Asten tussen Eindhoven en Helmond rijdt.
In Woensel, Achtse Barrier en Ekkersrijt is het aantal ritten op de lijnen 1 en 11 beter afgestemd op het aantal reizigers. Enerzijds leidt dit tot meer ritten op de drukkere uren, anderzijds ook tot minder ritten als het aantal reizigers dat toelaat.In het eerste deel van de avond op maandag t/m zaterdag is het aantal ritten van en naar Ekkersrijt uitgebreid. In een aantal gevallen rijdt lijn 1 door van de Rijssellaan naar Ekkersrijt (of omgekeerd).

Verschuiven
Buiten de spitsuren op maandag t/m vrijdag komen op de overige uren en dagen soms te veel bussen gelijktijdig op Eindhoven, Station. In overleg met het SRE en de gemeente Eindhoven hebben wij daarom de vertrektijden van enkele lijnen waaronder lijn 3 moeten verschuiven.
Op verzoek van reizigers uit Waalre worden de vertrektijden van de lijnen 7 en 17 omgedraaid. Voortaan sluit lijn 17 aan op de Intercitytreinen te Eindhoven rond het hele en het halve uur. In het tweede deel van de avond is het aantal ritten op beide lijnen iets verminderd.Op maandag t/m vrijdag tussen 9:30 - 14:00 uur vervallen op lijn 16 de ritten tussen Eindhoven, Station en De Hurk. De ritten van en naar Veldhoven op deze uren blijven gehandhaafd. Met ingang van 13 december 2009 gaat lijn 18 door Waterrijk rijden. Er komen twee nieuwe halten: één op de Houtwal en één op de kruising van de Waterweg en de Waterlinie.

Feestdagen
Op kerstavond (24 december) rijden de bussen voortaan de gehele avond door. Op oudjaar vertrekken de laatste bussen van een buiteneindpunt en van Helmond, Station uiterlijk rond 20:00 uur. Vanaf Eindhoven, Station vertrekken de laatste bussen rond 20:30 uur, in aansluiting op de laatste aankomende Intercitytreinen.
Gedetailleerde info op de website van Hermes
Laatste reacties op dit bericht via het forum:
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Auteur: Eddy Jansen 
Redactie: EindhovenNWS-code: 0-2309-2 
Categorie: Verkeer en vervoer 
Aangemaakt: 2009-12-03 16:54:22 
Laatste wijziging: 2009-12-03 16:55:11 
Gewijzigd door: Eddy Jansen