Nieuws uit regio's:

Eindhoven
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug dinsdag, 8 jun 2010 - 16:29

Bedrijvencentra Brainport Development verwelkomen 1.000ste huurder

Brainport Development heeft in de regio Brainport zes bedrijvencentra (de voormalige centra van NV REDE). Deze centra bieden kleinschalige huisvesting met een uitgebreid diensten- en voorzieningenpakket aan jonge b-to-b MKB bedrijven. Doel is de kans van succes van deze bedrijven te vergroten. Dat dit concept al 27 jaar een succes is, blijkt uit het feit dat onlangs Grakon als 1.000ste ondernemer een huurcontract tekende voor Bedrijvencentrum Carré in Helmond. Hiermee sluit het bedrijf zich aan bij een groep van ondernemers die in 2009 ondanks de crisis toch in staat is gebleken te groeien.

De heren Floris Spoel en Pieter Rijs waren aangenaam verrast toen zij vernamen dat zij de 1.000ste huurder waren. “We zijn onze kantoorruimte in Carré nog aan het inrichten, deze bos bloemen is de kers op de taart. Grakon ontwikkelt, produceert en levert wereldwijd interieur- en exterieurverlichting en kunststof onderdelen voor de automobielindustrie. De ligging van Carré op de High Tech Automotive Campus is voor ons bijzonder gunstig.” Grakon is een Amerikaanse multinational die in Europa een satelietvestiging is begonnen. Na de eerste fase van een kantoor aan huis, heeft het bedrijf inmiddels zoveel klanten dat het een logische stap was een personeelslid aan te trekken en een kantoorruimte in Carré te betrekken. “De bedoeling is om binnen vijf jaar de ontwikkeling en engineering zelf te gaan doen, dat kan in Carré maar misschien hebben we tegen die tijd wel een eigen pand.”

Al duizend jonge bedrijven hebben de afgelopen 27 jaar gekozen voor een kleinschalige kantoor- of bedrijfsruimte in een van de centra in Eindhoven, Helmond, Nuenen en Valkenswaard. De kleine oppervlaktes (vanaf 25m2), de representatieve ruimtes, de flexibiliteit van het huurcontract, de centrale ligging en vooral de receptie met telefoonservice waren doorslaggevend voor deze ondernemers. En heeft het succes gebracht? Ja zeker!

Succesvol ondernemen

Uit een onderzoek dat Brainport Development eind 2009 onder de huurders heeft afgenomen, komt naar voren dat de huidige ondernemers het afgelopen jaar, ondanks de crisis, toch groei hebben gerealiseerd. 68,4% van alle bedrijven heeft de omzet zien stijgen en 47,3% heeft meer personeel aangenomen. Sinds de start van het eerste bedrijvencentrum 27 jaar geleden, zijn in totaal al ruim 700 bedrijven succesvol uitgestroomd. Zij zijn gegroeid en hebben zich elders in de regio gevestigd. Deze bedrijven en de 240 bedrijven die nu in de centra gevestigd zijn, hebben gezamenlijk gezorgd voor 10.000 directe arbeidsplaatsen en 20.000 indirecte arbeidsplaatsen. Bovendien hebben zij 500 succesvolle innovaties gerealiseerd.

Voor meer informatie kijk op: www.meerdanhuisvesting.nl
Auteur: Marco  de Jongebaas 
Redactie: BedrijvigNWS-code: 0-1219-2 
Categorie: Persbericht 
Aangemaakt: 2010-06-08 16:31:02 
Laatste wijziging: 2010-06-08 16:31:02 
Gewijzigd door: Marco  de Jongebaas