Nieuws uit regio's:

Eindhoven
regio's instellen
Diverse exclusieve voordelen via klikopvoordeel.nl
terug maandag, 19 apr 2010 - 13:49

Burgemeester Eindhoven vertolkt Brainport visie in kindertaal

EINDHOVEN- “Door de handen ineen te slaan, krijg je dingen voor elkaar die je in je eentje nooit zou kunnen” sprak de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel tijdens de filmpremière van “De Uitvinders en het Verborgen Oog”. Onder de 250 genodigden veel kinderen die samen met hun ouders de officiële opening van het Uitvindersevenement in Eindhoven bezochten.

Aan de burgemeester de test of hij in staat was om de Brainport visie, de economische agenda van de regio Eindhoven, uit te leggen aan kinderen. Burgemeester Van Gijzel slaagde cum laude voor die test. Zonder moeilijke woorden te gebruiken werd iedereen, jong en oud, overtuigd van het belang van samenwerking en de behoefte aan nieuw creatief en technisch talent: “We hebben bollebozen en Willy Wortels nodig die ons helpen onze voorsprong in techniek vast te houden en uit te breiden. Gelukkig hebben we daarvoor De Uitvinders.”

Nog tot en met 25 april kunnen bezoekers van het Uitvindersevenement een techniekavontuur beleven, gebaseerd op de speelfilm “De Uitvinders en Het Verborgen Oog”. De film is opgenomen in Kroatië, op de Noordzee en op diverse locaties in Noord-Brabant. Bijzondere uitvindingen spelen een hoofdrol in de film. Deze zijn gebouwd door studenten van verschillende technische beroepsopleidingen. Ze zijn te zien op de tentoonstelling, waar ook duidelijk wordt hoe ze werken.

Op werkdagen bezoeken duizenden kinderen van basisscholen en kinderdagopvang het evenement. In het weekeinde kan iedereen terecht in De Ontdekfabriek Under Construction, aanmelden is daarvoor niet nodig. Meer informatie en de routebeschrijving is te vinden op www.deuitvinders.com.
Auteur: Marco  de Jongebaas 
Redactie: BedrijvigNWS-code: 0-1014-2 
Categorie: Algemeen 
Aangemaakt: 2010-04-19 13:50:08 
Laatste wijziging: 2010-04-19 13:50:08 
Gewijzigd door: Marco  de Jongebaas